Att köpa kattunge från S*Sotarhusen’s


Att köpa kattunge går i flera steg. Kanske har du sett på vår hemsida, sett en annons på nätet eller eventuellt tecknat dig för intresse och nu fått veta att vi har kattungar.


Du kanske har en klar bild av vad du letar efter när det gäller katt, till exempel färg, teckning och kön eller så kanske du bara vill ha en Ragdoll och vill veta mer. I vilket fall som helst så startar allt med att du antingen ringer eller mailar för en första kontakt. Då berättar du vad drömmer om när det gäller katt och berättar också litegrann om den miljö du har att erbjuda kattungen – lite om familjen, hur du bor, jobbar och om den kanske har någon kattkompis att dela sitt liv med.


Vi pratar lite med varandra och om vi båda känner att det känns bra, då är det dags att besöka oss och kattungarna. Detta kan ske först när kattungarna har blivit cirka fem veckor gamla så att den största smittrisken är över. Under tiden går det att BOKA en speciell kattunge om du vet vilken du vill ha. Det innebär inga förpliktelser utan det går bra att ångra sig. En bokad kattunge håller vi åt dig till dess du har varit på besök första gången och bekantat sig med kattungen, eller högst en vecka om den är äldre.


Det som händer sedan – när man varit här på besök och kanske bestämt sig för en av dem. Då lägger man en handpenning, som också kallas tingningsavgift. Det kan du göra på plats eller över nätet så snart du kommit hem. För närvarande är avgiften 1500 kr för sällskapskatt. När den är betald så säger man att kattungen är TINGAD av dig. Då är den garanterat din och kan inte säljas till någon annan. Jag kan inte heller behålla den själv. Vi skriver också ett tingningsavtal som blir ett kvitto på betalning och att allt är i sin ordning. Resterande summa till fullbetalning får du betala när du vill men dock senast vid leverans.

Ja, då återstår bara en lång väntat till dess att kattungen är flyttklar. Minst 12 veckor ska den vara. Under den tiden ska den få två vaccinationer mot kattpest och kattsnuva, vid behov bli avmaskad,  få ett chip med identitetsnummer och till sist också veterinärbesiktigad så att du vet att du får en frisk kattunge.


Under väntetiden är du så klart välkommen att hälsa på och mysa med din kattunge. Så ofta du vill, bara du meddelar så att vi är hemma och kan ta emot dig.


När det då äntligen är dags att komma och hämta sin älskling tar du med transportbur för säker hemfärd. Med dig hem får du också stamtavlan, veterinärintyget (ej äldre än 7 dagar) köpeavtalet, lite prov på mat som den är van att äta, en filt som luktar ”hemma” och lite leksaker. Jag hjälper till vid frågor så länge katten lever. Om jag inte kan hjälpa direkt så försöker jag ta reda på svar.


Eftersom jag tror och tycker att katten mår bra av att ha en kompis så lämnar jag 1000 kr i rabatt om man köper mer än en kattunge från oss. Antingen köp direkt eller vid ett senare tillfälle.